Lábát törte a focipályán, így bukott le a beremendi jegyző

2021.09.16. 08:38

Az Index is írt arról, hogy Beremend jegyzője trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát, saját magára íratva örökségét. Most kiderült, hogy az eset kárvallottja, Búzás János csak egy véletlennek köszönheti, hogy megúszta az átverést.

Theisz Ferenc polgármester a Blikknek elmondta: úgy bukott le a jegyző, hogy egy focimeccsen eltörte a lábát, és az idős ember éppen akkor kereste volna, amikor kórházban volt. Mivel nem volt benn a hivatalban, neki adta elő a történteket.

Azt hittem, rosszul hallok, rögtön behívtam a kollégáimat

– mondta a lapnak a polgármester, aki nem tehetett mást, mint hogy a hatóságokhoz fordult. A jegyző, K. F. két napja kapta meg a végzést: a Pécsi Törvényszék csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte, amelynek letöltését három évre felfüggesztették. 

A lap megtalálta az özvegy, nyugdíjas kőművest, aki nem titkolta, hogy nem olvasta el a papírokat, amiket aláíratott vele a jegyző, mivel megbízott benne.

Azt hittem, ő jogot végzett, finom úriember, aki segít, hogy a vagyonkám jó helyre kerüljön, de le akarta nyúlni a jegyző az otthonomat 

– fakadt ki a sértett. A pénzét azóta visszaszerezték, és eljuttatták a helyi idősotthonnak, ahogy eredetileg is szerette volna.