Napról napra romlanak a számok, 458 új fertőzöttet találtak

2021.09.16. 09:09

Csütörtökre 458 új fertőzött regisztráltak, meghalt 4 beteg. Kórházban 343 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

  • A beoltottak száma 5 850 887, közülük 5 558 919 fő már a második oltását is megkapta.
  • A harmadik oltást már 565 ezren felvették.
  • A járvány kezdete óta összesen 816 680 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 30 118 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma 779 433 fő, az aktív fertőzötteké 7129 főre emelkedett.

Egy nappal korábban 371 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 12 beteg. Kórházban 307 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 40-en voltak lélegeztetőgépen. A keddi adatok szerint aznapra 246 új fertőzöttről érkezett hír, négy halálos áldozata volt a járványnak. Kórházban 300 beteget ápoltak, közülük 43-an voltak lélegeztetőgépen.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) közleményében tegnap azt írta: az erősödő negyedik hullám mellett közös felelősségünk, hogy az egyéni és közösségi óvintézkedéseket betartva megfékezzük a koronavírus terjedését:

A Magyar Orvosi Kamara továbbra is kiáll a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni és közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett. Védje saját magát és embertársait azzal, hogy kéri az oltást, maszkot hord, távolságot tart, rendszeresen kezet mos! Ha megfertőződött, maradjon otthon, tünetei súlyosbodása esetén pedig időben kérjen segítséget

– olvasható a közleményben.

Mint megírtuk, közel egy hónap után tartott újra Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra szerda délelőtt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte a tájékoztatót, hogy a negyedik hullám az oltásoknak köszönhetően más lesz, mint az előző három volt.

A TÁRCAVEZETŐ KÖZÖLTE, HOGY A KORMÁNY NEM KÍVÁNJA FOLYTATNI A LEZÁRÁSOK POLITIKÁJÁT.

Később azt is hozzátette: ha szükség lesz rá, akkor hoznak új intézkedéseket, és az sem kizárt, hogy tovább nőhet a védettségi igazolvány szerepe. A kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse az idősek oltását, a 60 év felettiek között még mindig van 400 ezer oltatlan, a kampány ellenére magas a vakcinák elutasítottsága a körükben – mondta a miniszter.

Most oltogass!

Az Index szeptember elején kampányt indított, hogy minél többen oltassák be magukat. Mint írtuk, társadalmi felelősségünk, hogy mindenkihez szólva megértessük: visszakapott szabad életünk csak akkor folytatódhat, a nyáron a korábban megszokott kerékvágásba visszatérő közösségeink csak úgy maradnak működőképesek, ha minél többen kérik és felveszik az oltást.   • Hírek
  • Hírek