Senki nem tudja, hogy lesz-e Hadházy-Tóth vita

2021.09.16. 19:41

Hétfő este vitázott volna a Partizán eseményén a zuglói előválasztás két jelöltje, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Hadházy Ákos, valamint a szocialista, de a DK és a Jobbik bizalmát is élvező Tóth Csaba.

Az MSZP-s politikus viszont lemondta a vitát, és ahogy arról beszámoltunk, feljelenti Gulyás Mártont, a Partizán műsorvezetőjét. Az eseményt Tóth Csaba nélkül is megtartották, a Hadházy Ákos melletti pulpitus üres volt.

Tóth Csaba a Zugló TV-ben csapna össze a független képviselővel, a vita holnap 15 órára van kitűzve, a Facebook-esemény alapján élő közvetítés lesz.

A helyzet mégsem ennyire egyértelmű, Hadházy Ákosnak van három feltétele:

  • Találkozó a televízió hivatalos tulajdonosával, ahogy Facebook-posztjában fogalmaz: „mivel információim szerint és a napi tapasztalat szerint is Tóth képviselő úr közvetlenül irányítja a tévét”.
  • Konszenzusos moderátor a vitához.
  • Élő közvetítés legalább online.

Ebből egy már nem valósul meg:

A tévét hivatalosan tulajdonló budai ügyvéd megtagadta a találkozót. A televízió szerkesztője, Ferencz Gábor (az MSZP korábbi sajtófőnöke) arról tájékoztatott, hogy technikusaik vizsgálják annak lehetőségét, hogy az élő stream megoldható-e. Csak remélni tudom, hogy igen, mert akkor az egyik fontos – és szerintem teljesen magától értetődő – feltétel megvalósulna. A moderátor ügyében a legkevesebb az előrehaladás, pedig azt ugye már láttuk, hogy Tóth úr számára az mennyire fontos.

– ismertette a pillanatnyi állást Hadházy, hozzátéve, hogy a televízió szerkesztője szerint úgy nézne ki a dolog, hogy ő köszöntené a vitázó feleket, majd a sakkórát nyomogatná.

Nem nehéz belátni, hogy ez hova vezethet. Tóth képviselő úr végül mai e-mailjében annyit üzent, hogy akit a Zugló TV szerkesztője elfogad, az neki is jó. Én ezelőtt kb. két órával egy neves, független televíziós személyiségre tettem javaslatot, aki vállalná is a moderálást. Egyelőre nem kaptam választ.

A zuglói előválasztás témája a miniszterelnök-jelöltek televíziós vitájában a legfeszültebb pillanatokat eredményezte, erről itt írtunk.  • Hírek
  • Hírek