Büntetlenül megússzák az öngyilkos vajai fiú zaklatói

2021.09.16. 21:23

Nem indított büntetőeljárást a rendőrség az iskolai bántalmazások miatt öngyilkosságot elkövetett T. Gábor ügyében, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a 16 éves vajai fiú zaklatói hivatalos felelősségre vonás nélkül megússzák a történteket, és felelőse sem lesz a tragédiának – értesült a 24.hu.

A lap megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az alábbi kérdésekkel:

  • Történt-e feljelentés bárki részéről az ügyben a történtek miatt?
  • Tudnak-e arról, hogy a fiú iskolai zaklatás áldozata lehet?
  • Indult-e nyomozás a fiú iskolai zaklatásával kapcsolatban? Ha nem, akkor miért nem?
  • Kihallgatták-e a fiú osztálytársait, zaklatóit?
  • Felmerült-e egyáltalán, hogy közigazgatási eljárás helyett büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet és a haláleset okát?

A hatóság meglehetősen szűkszavú válaszában mindössze annyit közöltek, hogy „a rendőrség a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja”.

T. Gábor múlt héten hétfőn tűnt el. Iskolába indult, de az intézménybe már nem ért oda, haza sem érkezett. Telefonját nem vette fel, a rendőrség és a családja keresni kezdte. Néhány órával később jött a tragikus hír: Gábort megtalálták, de már túl késő volt. A rendőrség arról adott hírt, hogy öngyilkosság történt. A fiú édesanyja állítja, iskolai zaklatás vezetett a tragédiához. A gyászoló családtól még csak bocsánatot sem kért senki.

Az Indexnek nyilatkozva R. Csekeő Borbála pszichológus arra emlékeztetett, hogy Magyarországon még mindig egy kisebb osztálynyi gyermeket veszítünk el évente befejezett öngyilkosság miatt. A szakember a közös felelősségre is figyelmeztetett, mert a bántalmazás mindig közösségi történet: kell hozzá a közeg is, amelyik passzívan félrenéz, és teret ad az erőszaknak.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06-80-820-111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport