Nagy kedvenc lesz a péntek este, hogy ilyen időt hoz nekünk

2021.09.17. 14:54 Módosítva: 2021.09.17. 14:55

A hűvösebb levegő már elérte a Duna-Tisza közét, a Tiszántúl déli kétharmadán azonban még meleg az idő. A tegnapihoz képest többfelé 7−10 fokkal van hidegebb − olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

A meteorológusok előrejelzése szerint péntek este az ország nagy részén kiderül az ég, megszűnik a csapadék, azonban az északkeleti és keleti megyékben felhős marad az idő, és továbbra is előfordulhat eső és záporeső. Szélcsendes tájainkon párássá válhat a levegő, főként a Dráva mentén köd is képződhet. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Várható hőmérséklet péntek este
Várható hőmérséklet péntek este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hajnalban az ország nagy részén kiderül az ég, megszűnik a csapadék. Csak az északkeleti és keleti megyékben marad felhős az idő, és ott továbbra is előfordulhat eső, záporeső. Szélcsendes tájainkon párássá válhat a levegő, főként a Dráva mentén köd is képződhet. Az északnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz.

A hőmérséklet hajnalra 6 és 16 fok közé csökken, az alacsonyabb értékekre a derült, szálcsendes helyeken, míg a magasabbakra a felhős tájakon számíthatunk.

Várható hőmérséklet szombat hajnalban
Várható hőmérséklet szombat hajnalban
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatarok kialakulása miatt az ország keleti és déli részére. Tartós eső miatt csak Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben figyelmeztetés. Ezeken a területeken is egyes fokú a jelzés.

zivatar
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat