Nem az LMBTQ-közösségnek, hanem Barabás Richárdnak mutatott be az újbudai fideszes

2021.09.17. 15:19

Nem az LMBTQ-közösségnek, hanem egyedül Barabás Richárdnak, Újbuda párbeszédes alpolgármesterének szánta a középső ujját az ARC kiállításon Junghausz Rajmund újbudai fideszes önkormányzati képviselő.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Junghausz Rajmund az Újbudán hivatalosan pénteken megnyíló ARC kiállításról tett közzé egy posztot, amelyben arról írt, hogy az óriásplakát-kiállítás provokatív jellegű témákat mutat be. 

A politikus Barabás Richárdnak, a Párbeszéd Magyarországért újbudai alpolgármesterének – akit a bejegyzés elején „Kedves rák aszcendensű felebarátom!-ként” emleget – üzent elsősorban a bejegyzéssel.

Újbuda nem a privát homokozód, nem arra való az önkormányzat, hogy a szexuális orientációddal szórakoztasd a választókat. Ez itt nem a Grindr. Értem én, hogy te nem érted, és pontosan ezért írom le újra 

A fideszes politikus a 24.hu-nak azt is elmondta: Barabás Richárd „ámokfutásba kezdett” Újbudán, szerinte ugyanis „ilyen erőszakos szexuális tartalmat közvetítő politikára a kerület életében eddig nem volt példa”.

Junghausz Rajmund szerint egyértelmű volt, hogy az üzenet az alpolgármesternek szól, ugyanakkor elismerte: a direkt megválogatott sértő szavak valóban félreértésre adhatnak okot. A képviselő a 24.hu-nak azt is hozzátette, hogy Barabás Richárd alpolgármester a kerület nevében vagy a kerület egészét érintően rendszeresen hoz olyan döntéseket, amelyekről nem szavazott a testület. 

Példaként említette a szivárványos zászló kitűzését, amelyről Junghausz elmondása szerint szintén csak érintőlegesen tett említést egy Facebook-posztban, és kifejezetten javára írta László Imre DK-s polgármesternek, hogy idő előtt leszedette a zászlót az épületről.

Junghausz Rajmund azt is közölte, hogy hasonló a focistadion közönségét két csoportra, rasszistákra és szivárványosokra osztó plakát ügye is, szerinte a kerület különdíját – Barabás döntése alapján – ez a plakát kapja majd. Junghausz úgy látja: 

a plakáton ábrázolt leegyszerűsített formában nem létezik megosztottság a magyar futballközönségben.

A 24.hu megjegyzi, hogy a hivatalosan pénteken induló ARC kiállítás nemcsak a fideszes képviselőnek, hanem a baloldali támogatással induló, de a DK-ból az év elején kilépett Rádi Károlynak is szemet szúrt, aki szintén saját oldalán fakadt ki az egyik plakát miatt.