Nem ér rá elmondani az V. kerületi polgármester, miből vásárolta a birtokait

2021.09.17. 09:57

Nem megy el a vizsgálóbizottság ülésére az V. kerületi fideszes polgármester, hogy elárulja, miből vásárolta meg bakonyi birtokait.

Ahogyan arról már írtunk, Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester a bakonyi birtokgyarapodásával kvázi „földesúrrá” avanzsált.

A belvárosi kerületet 2014 óta vezető polgármester mára több mint 60 hektárnyi területet birtokol. Ezzel megduplázta földbirtokait az elmúlt években, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozataiban nem találni a birtok pénzügyi fedezetét.

Ennek kivizsgálását kezdeményezte a csütörtöki önkormányzati közgyűlés előtt a fideszes többségű testület ellenzéki tagjai. A Momentum felvetésére – derül ki a 24.hu cikkéből – a polgármester válasza rendkívül tömör volt

A meghívót nem kaptam, de kedden-szerdán nem fogok ráérni

– reagált Szentgyörgyvölgyi Péter. A polgármester válaszában azzal folytatta, hogy szeretné lezárni az ügyet, mert írásban azokat már tisztázta. A városvezető úgy véli, akkor lenne valós az említett probléma, hogyha valamit nem vallott volna be a nyilatkozatában a vagyonelemei közül. Szerinte  bakonyi földjeivel kapcsolatos érdeklődés mögött valójában pusztán pártpolitikai érdekek állnak.