Rendelőjében fogták el a szabolcsi háziorvost, aki oltás nélkül osztogatta a védettségi igazolványokat

2021.09.17. 13:32

Egy szabolcsi háziorvos előzetes egyeztetést követően segített olyan személyeknek védettségi igazolványhoz jutni, akik nem akarták magukat beoltatni a koronavírus elleni vakcinával – olvasható a honlapján a rendőrség.

A police.hu cikkéből megtudható, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 71 éves háziorvos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást. 

A nyomozás arra derített fényt, hogy a háziorvos előzetes egyeztetést követően segített olyan személyeknek védettségi igazolványhoz jutni, akik nem akarták beoltatni magukat Covid-19 elleni oltásokkal. 

A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

A szabolcsi nyomozók 2021. szeptember 15-én az orvost rendelőjében elfogták és védettségi igazolással való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. Azokat a személyeket, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz a rendőrök felbujtóként gyanúsítottként hallgatták ki. 

Az Index szerette volna megtudni, hogy az orvos fogadott-e el bármi ellenszolgáltatást a hamis okmányokért, vagy pusztán „az emberbaráti szeretetből” hamisított, ám megyei rendőrkapitányság nem tudott információkkal szolgálni.