Jakab Péter: Nagyon durva támadás történt, de csapataink harcban állnak

2021.09.18. 15:18 Módosítva: 2021.09.18. 15:19

Ahogy az Index is beszámolt, szombat délelőtt néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere. Az Országos Előválasztási Bizottság azt is közölte, hogy minden részletre kiterjedő technikai elemzést elvégeztek az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. 

Az ellenzéki politikusok közül többen is reagáltak a történtekre. Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje rövid videóüzenetben reflektált az eseményekre közösségi oldalán, melyben azt mondta: 

ő sem tudta leadni saját szavazatát Miskolcon, így Budapestre utazott, hogy személyesen kapjon tájékoztatást az Országos Előválasztási Bizottságtól az eseményekről. 

Jakab Péter szerint „egy nagyon durva technikai támadást” intéztek az előválasztás informatikai háttere ellen, emiatt volt szükséges felfüggeszteni  a szavazást a biztonságos lebonyolítás érdekében. 

Úgy tűnik, hogy vannak Magyarországon olyanok, akik félnek a kormányváltó erőknek a hangjától, el akarják némítani a magyar embereket.

Szeretném őket kiábrándítani: csapataink harcban állnak, az informatikusaink itt vannak és dolgoznak a probléma elhárításán, úgyhogy hétfő reggel ismételten ott leszünk a frontvonalban, és folytatódik az előválasztás. Nem hagyjuk, hogy akár belföldről, akár külföldről elnémítsák a magyar embereket

– jelentette ki videójában a Jobbik elnöke. 

Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje mindössze az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság központi közleményét osztotta meg a történtekről. 

Gyurcsány Ferenc viszont még nem nyilvánult meg a történtekkel kapcsolatban közösségi oldalán. A DK elnöke Jászberényben tartózkodik kampánykörúton utolsó posztja szerint, melyben arról kérdezi kérdezi követőit, miképp telik a szombati napjuk. 

Az ellenzéki előválasztás szavaztatási folyamatát leállították, és az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.  • Tippek
  • Hírek