Bement egy jelölt az előválasztási szavazósátorba, ahol instruálni kezdte a bizottságot

image 6483441 (2)
2021.09.18. 20:04

Az MSZP arra kéri az Országos Előválasztási Bizottságot, hogy vonja vissza a Békés megyei 4. választókerületben (Orosháza és környéke) induló Szabó Ervin előválasztáson való indulásának jogát. A kéréssel Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke fordult a bizottsághoz – írja a Népszava

A szocialista politikus azt állítja, hogy a Jobbik, a DK, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve az Új Világ Néppárt jelöltje méltatlanná vált az indulásra, ugyanis több pontban megsértette a választáson közösen induló pártok etikai kódexét.

Ezek többek között a választás tisztaságának megóvásáról, az előválasztás értékrendszerének tiszteletben tartásáról, valamint a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében történő kampánytevékenységről szólnak. 

Tóth Bertalan szerint Szabó Ervin több fotó tanúsága szerint Orosházán belépett a szavazópont sátorába, és ott instruálni kezdte a bizottság tagjait, továbbá azt is figyelte, miképp szavaznak az érkezők. 

A Népszava arról is ír, hogy Szabó Ervin Varga Zoltán volt MSZP-s önkormányzati miniszter felszólítására sem volt hajlandó távozni a sátorból, aki a bizottság egyik tagja. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, szombat délelőtt  néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere. Az Országos Előválasztási Bizottság azt közölte, hogy minden részletre kiterjedő technikai elemzést elvégeztek az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. 

A szavaztatási folyamatot leállították, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor  folytatódik .

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)