Orbán Viktor: Álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája

2021.09.18. 15:26 Módosítva: 2021.09.18. 15:28

„Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte a CEU-t Budapestről” − Szamizdat 13. rész címmel adta ki szombaton a Miniszterelnökség Orbán Viktor írását. A kormányfő annak apropóján fogalmazta meg gondolatait, hogy az egyetemen szeptember 16-án és 17-én sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott Budapesten.

A miniszterelnök szerint az eseményen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek, ami azért történhetett meg, mert „akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat”.

Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének

− fogalmazott Orbán Viktor, akiben a következő kérdések fogalmazódtak meg:

  • Mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián?
  • Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről?
  • Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak?

A miniszterelnök szerint erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán. Orbán Viktor úgy látja, Magyarországot a Soros-egyetem miatt azért támadják, mert „nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával”.

Orbán Viktor meglátása, hogy Magyarországon valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket, csak a „Soros-egyetem” nem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni − fogalmazott az államfő.

Hazugság hazugságot szül − írta, majd hozzátette: álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája.

  • Guy Verhofstadt "egész Európát érintő szégyenről" írt.
  • Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta: a CEU-t elüldözték.
  • A Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja: a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon.

Orbán Viktor úgy véli, az egész Európai Unió szégyene, hogy „a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak”.  • Hírek
  • Hírek