11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Kordás László lemond, megy a DK-ba

2021.09.19. 15:32

Lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről Kordás László, és belép a Demokratikus Koalícióba (DK) – derült ki egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből. 

Kordás László egy Facebookra feltöltött videóban indokolta meg döntését.

Évtizedek óta dolgozom a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgoztam azért, hogy a magyar munkavállalónak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése. Úgy hiszem, hogy ettől most többet kell tennem, ezért lemondok az elnöki tisztségemről és belépek a Demokratikus Koalícióba. Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik.

Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára. Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Ő meghallgatta és megértette ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni. Ezért kérem, támogassa szavazatával Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki előválasztáson

 – fogalmazott a videóban Kordás László.   • Hírek
  • Bankszámla