Szanyi Tibor pártja Márki-Zay Péter távozását követeli

2021.09.19. 18:57 Módosítva: 2021.09.19. 19:40

Azonnal távozzon a közéletből a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter − ezt követeli az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom (ISZOMM) elnöksége. A párt lapunkhoz eljuttatott közleményében azt is szorgalmazza, hogy az előválasztáson részt vevő összes párt azonnal határolódjon el a politikustól.

Mint írják, a miniszterelnök-jelölt úgy gondolja, hogy a romáknak nem pénz, hanem oktatás kell, ahhoz azonban, hogy oktatni lehessen őket, listázni kell, ki cigány és ki nem az.

Ennél gyomorforgatóbb megközelítés nem is lehetne, hiszen sok százezer cigány származású honfitársunk dolgozik tisztességgel, csakhogy pénzt azt alig kapnak, így aztán oktatásra sem telik nekik. Listázás helyett normális bért kell nekik is adni, dolgozzanak akár útépítőként, a kereskedelemben, az egészségügyben, az oktatásban vagy buszvezetőként

− áll a közleményben, melyben kiemelik, hogy a párt nyáron több mint háromszázezer aláírást gyűjtött össze a nettó 250 ezer forintos minimálbér érdekében.

Felháborító, hogy egy magát demokratának tartó miniszterelnök-jelölt náci szövegekkel kampányol

− vélekedett Szanyi Tibor, a párt alelnöke, aki szerint az első lépés, hogy eltávolítsák azokat, akik listázni akarnak.

Az ISZOMM elnöke, Huszti Andrea is így vélekedik. A pártelnök elmondta, hogy több cigány jelöltjük is van a választásra, „de nem azért, mert cigányok, hanem mert példamutató munkát végeztek eddigi civil életükben”.