3,4 milliárdért épít portát Paks II-nek a Mészáros Lőrinc, illetve Paár Attila cége

2021.09.20. 12:20

Gyorsított, tárgyalásos eljárásban döntötte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., hogy Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. a Paár Attila fémjelezte West Hungária Bau Kft.-vel építheti meg a Paks II. beruházáshoz tartozó F7 jelű portát nettó 3,4 milliárd forintért – derül ki az Átlátszó cikkéből. 

A portál az EU-s közbeszerzési értesítő alapján ír erről. Ebben az szerepel, hogy a munkálatokra csak ez a cég adott be pályázatot. Összértéke eredetileg 3,3 milliárd forint volt. Gyorsítani azért kellett az eljárást, mert az első biztonsági beszerzési eljárás eredménytelenül zárult.

Az F7 jelű portaépületet és a hozzá tartozó előszűrő épületet, a kerékpártárolót, valamint a csatlakozó utakat, térburkolatokat határidőre kell elkészíteni, 

késedelem esetén ugyanis veszélybe kerül a Paks2 atomerőművi blokkok építési munkáinak határidőre történő teljesítése.

A Mészáros és Mészáros Kft. a Magyarország leggazdagabb embere mögött álló cégbirodalom vezető vállalata. Paár Attila arról ismert, hogy az ő egyik cége vette meg Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a részesedését az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által  Elios Innovatív Zrt.-ben.