A debreceni söröző válaszolt Márki-Zay Péternek és Pálinkás Józsefnek

2021.09.20. 17:12

A Belga Étterem és Söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván – írta közösségi oldalán az a debreceni étterem, amely azzal került be a hírekbe, hogy az oda betérő Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet kitessékelte.

Friss posztjukban közölték:

2021. szeptember 19-én, vasárnap este előre be nem jelentett politikai fórumot kívántak tartani a Belga Étterem és Sörözőben. Erről az étterem vezetését előre nem értesítették és engedélyt sem kértek az étteremtől. Tekintettel arra, hogy a Belga Étterem és Söröző eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés.

A Belga Étterem és Söröző tulajdonosai hangsúlyozzák: a vendéglátóhely nyitva áll mindenki számára, amennyiben rendeltetésszerűen kívánja használni és ebédet vagy vacsorát kíván elfogyasztani.

A bejegyzés alatt többen is megjegyzik, hogy korábban a söröző falai között volt már politikusok részvételével zajló rendezvény, ám azok semmilyen problémát nem jelentettek (bár akkor nem az ellenzéki oldal közszereplői találkoztak a helyszínen).