Botrány az Elkxrtuk című film körül, vita a veszélyhelyzetről

IMG 7653 (1)
2021.09.21. 21:02
Kálomista Gábor, az Elkxrtuk című film producere botrányt és cenzúrát emleget, a filmforgalmazók piaci viszonyokat. A parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról vitáztak, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zárt kapus büntetést szabott ki az MLSZ-re. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Politikai ellencsapásnak látja Kálomista Gábor, hogy Elkxrtuk című filmjét kevés moziban vetítik a premier hetében. Azt mondja, hogy Andy Vajna szándékosan nem segített a magyar alkotásoknak előnyt biztosító nemzeti filmforgalmazásnak, a Budapest Filmet pedig Gyurcsány Ferenc irányítja. Részletek itt.
  • Az ügyben természetesen megkerestük a filmforgalmazókat is. Megkérdeztük Buda Andreát, a Cinema City mozihálózat marketingigazgatóját, valamint Liszka Tamást, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatóját, milyen szempontok szerint vetítik ezt a produkciót az október 21-i premier után. Az ő válaszukat itt olvashatja.
  • Vitából nem volt hiány az Országgyűlésben sem. Kedden a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását célzó kormányzati javaslat vitájával folytatódtak a felszólalások. A kormány szerint a további hatékony védekezéshez elengedhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása, míg az ellenzék úgy véli, hogy a különleges jogrend egyrészt indokolatlan, másrészt megalázó az Országgyűlésre nézve. Részletek itt.
  • Ha már politikai vita: Csongrád 4. számú választókerületében feszült pillanatokat hozó előválasztási vitát tartottak, a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben induló hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay Péter csapott össze a DK-s Mucsi Tamással. Részletek itt.
  • Karikó Katalin és az őt alkalmazó német biotechnológiai cég, a BioNTech alapító-igazgatói kapják 2022-ben az egyik legrangosabb német tudományos elismerést, a Paul Ehrlich- és Ludwig Darmstaedter-díjat – jelentette be a díjról döntő Paul Ehrlich Alapítvány kuratóriuma. Bővebben itt.
  • Egy kis bitcoin jöhet? A kriptokereskedelem egyre szélesebb rétegek számára lesz elérhető, és a szakértők szerint hamarosan mindannyian kvázi akaratunkon kívül is részt fogunk venni a bitcoinbizniszben. De hogyan és miért? Mutatjuk!
  •  A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség két mérkőzésre szóló zárt kapus büntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) az Anglia elleni szeptemberi világbajnoki selejtezőn tapasztaltak miatt. A szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt szankcionált a FIFA, a második zárt kapus meccs büntetési tételét két évre felfüggesztette – közölte a szervezet hivatalos honlapján. Részletek itt.

DÍVÁNY. Folyton összehasonlítgatom magam a partneremmel. Jó ez nekem? A társas összehasonlítás természetes. De nem mindegy, hogy jöttök ki belőle. Részletek a Dívány cikkében.

FEMINA. Hogy kerül hallucinogén gomba az első emberpár, Ádám és Éva közé? A különös középkori freskó magyarázata. Minden kiderül a Femina cikkéből.

További híreinket ide kattintva olvashatják.

(Borítókép: Index grafika)