Budapest is kiveszi a részét a megszületni vágyó magzatokért indított misszióból

2021.09.22. 12:37

40 Nap Az Életért „Segíts, hogy a babák megszülethessenek” címmel szeptember 22-én reggel 7 órakor elindult és október 31-ig tart az a nemzetközi kezdeményezés, mely egy békés kiállás a megszületni vágyó magzatokért. A magyarországi helyszín a Semmelweis Egyetem II. sz Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti park, ahol óránként váltják egymást az imádkozók – adta hírül az esemény Facebook-oldala. 

Az eseményről tudható, hogy Budapest mellett a világ 611 városában tartanak hasonló megmozdulásokat. Azok, akik vállalták ezt a fajta szolgálatot, ami imából és böjtből tevődik előre jelentkezhettek, és a helyszínen óránként váltják egymást, egyszerre mindig 2-3 fő imádkozik.

A 40 Nap Az Életért esemény védnökei Prazsák László, az Imádság Ház vezetője és Kovács György, a Palánta Misszió vezetője. 

A kezdeményezés weboldalán kifejtik, hogy céljuk az ima, a böjt és a békés jelenlét révén felhívni a figyelmet arra, hogy az élet a fogantatással kezdődik.

Közös ügyünk a baba és az anya védelme, segítése. Imádkozzunk, böjtöljünk együtt, határainkon belül és kívül lévő keresztény testvéreinkkel, hogy azok, akik szeretnék, megtarthassák a babáikat, több gyermek születhessen meg, csökkenjen az abortuszok száma!

– írják  40 Nap Az Életért kezdeményezés portálján, emellett részletezik, hogy azt szeretnék, hogy a halál szellemisége helyett az élet szellemisége kapjon teret.