Konzervatív seregszemle lesz tavasszal Budapesten

2021.09.22. 20:33 Módosítva: 2021.09.22. 20:34

Budapestre érkezik jövő tavasszal a Conservative Political Action Conference elnevezésű formáció, amely az Amerikai Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta: a magyar és az amerikai konzervatívokat összeköti a hagyományos értékek tisztelete, a haza szeretete, valamint hogy fontosnak tartják a családot, a nemzet biztonságát, a határok védelmét, írta az MTI.

Hozzáfűzte: az eseményt reményeik szerint, március végén tartják meg. Megjegyezte, hogy a konferencián republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak.

A cél: számos államból kiemelkedő politikusokat, újságírókat hozzanak el Magyarországra.

Kapcsolódó

Kiszivárgott: Donald Trump szerint a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget

Kiszivárgott néhány részlet a a Republikánus Országos Bizottság adományozói találkozójáról.

Az Alapjogokért Központ igazgatója a legnagyobb, legbefolyásosabb amerikai jobboldali seregszemlének nevezte a konferenciát. Szánthó Miklós úgy vélekedett, hogy Nyugaton sok helyütt már nem a szabadság, hanem az érzékenység tisztelete dívik. Úgy látják, hogy Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is érzékelhető egy „konzervatív reneszánsz”.

Dan Schneider, a konferenciát szervező American Conservative Union hangoztatta: már Ázsia, Dél-Amerika és Ausztrália is helyet adott a rendezvényüknek. Európában azonban még sohasem tartották. Kritikus kérdésnek nevezte a nemzeti szuverenitást és a szabadságot. Schneider szerint a konzervatív ideológia lényege a legjobb régi értékek megőrzése mindenki számára.