Jakab Péter szerint vidéki miniszterelnökre van szükség

2021.09.22. 15:15

Jakab Péter Facebookon közvetítette, ahogy leadja előválasztási szavazatát Miskolcon. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a sátorban tartózkodók elől sem titkolta, hogy kire voksol, látható volt, ahogy behúzza az ikszet a saját neve mellé.

Olyan büszke vagyok erre az egész intézményre, a döntés lehetőségére és a döntésre, hogy nem is akarom titkolni

– mondta a pártelnök.

Jakab Péter arról is beszélt, hogy nagyüzemben zajlik az előválasztás, és a szombati támadás kitervelői sem tudták elvenni az emberek kedvét a döntéshozataltól, eddig közel 140 ezren szavaztak.

Nem árulok el nagy meglepetést, miniszterelnök-jelöltként egy borsodi srácra szavaztam, aki most is itt él Miskolcon, ismeri a vidék problémáit, a parlamentben soha nem hátrál meg, mindig kőkeményen nekimegy Orbán Viktornak, de az ellenzéki szövetségeseivel szemben kompromisszumkész az ország érdekében

– jellemezte önmagát az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy szerinte Magyarországnak vidéki miniszterelnökre van szüksége, mert előválasztást Budapestről is lehet nyerni, de választást csak vidékről.

Az előválasztás első fordulóját a hétvégi problémák miatt – amit a pártvezetők „Stop, Orbán!” című közleményükben külső támadásnak tulajdonítottak – két nappal meghosszabbították, így szeptember 28-án 20 óráig lehet szavazni.