Varga Juditot a Pegasusról kérdezték, de elmenekült, aztán Soros-szervezeteket emlegetett

2021.09.22. 12:17 Módosítva: 2021.09.22. 12:33

Kínos kérdést kapott Varga Judit igazságügyi miniszter, aki erre sarkon fordult, s szemlátomást elmenekült a kamera elől. Az RTL Klub Híradója ugyanis afelől próbált érdeklődni, adott-e engedélyt a politikus újságírók megfigyelésére.

A kérdés legfrissebb apropója, hogy kiderült: annak a fotóriporternek a telefonját is feltörték a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel, aki egyebek között Szijjártó Péter tavalyi jachtozását is leleplezte. A Citizen Lab szakértői elemzése szerint Németh Dániel telefonjának feltörése idén júliusban történt, nem sokkal azután, hogy az Átlátszó fotóriportere Dél-Olaszországban megpróbált Mészáros Lőrinc nyomára bukkanni. Az esetre a kormányközeli milliárdos szóvivője útján annyit reagált, hogy „nem foglalkozik Németh Dániellel, sem bármilyen más paparazzi tevékenységgel.”

Németh Dániel legutóbbi, Nápolyba vezető útjára az iPhone-ját már nem vitte magával, csak egy régebbi készüléket, amelynek a SIM-kártyáját ismét aktiválni kellett, mivel sokáig nem használta. Az aktiválás után mindössze egy nappal már azt a telefont is megpróbálták lehallgatni.

A kamerák elől sietve távozó Varga Judit később a Facebookon kommentálta a róla szóló beszámolókat. Ebben kezdésképp fake news-hálózatról értekezett, s azt írta, egy áldozatsegítéssel foglalkozó szakmai konferencián tartott előadást.

Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak

 – méltatlankodott az igazságügyi miniszter. Hozzátette, hogy a „hecckampány” mellett az áldozatsegítésről nem lehetett hallani az esti RTL híradóban, pedig az előadása arról szólt.

„Persze, értem én, nincsenek illúzióim a Soros-szervezetekkel kokettáló médiumokkal kapcsolatban” – írta, bár az nem derült ki, hogy pontosan milyen kapcsolat áll fenn az említett „Soros-szervezetekkel”. A miniszter végezetül úgy vélte, a „balliberális médiának” nem számít az áldozatsegítés ügye, s arra szólított fel, hogy kerüljék a „megalapozatlan hangulatkeltést”.