Gázolással, vasvillás és kisbaltás verekedéssel zárult Farmoson a jószomszédi viszony

2021.09.22. 08:45

Vasvillával és kisbaltával akarta rendezni megromlott szomszédi viszonyát egy 65 éves férfi Farmoson, az ügy nyomozását befejezték a rendőrök – derül ki a police.hu cikkéből.

2 135.png
Fotó: police.hu

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy 2020. július 31-én reggel Farmoson kerékpározott egy helyi nő, amikor a háta mögül lovas kocsi közeledtét hallotta. Hajtója azonban

kikerülés helyett ráhúzta a szekeret a biciklizőre, elsodorta, a nő bedőlt az út menti bokrok közé. A bakról lemászva a férfi vasvillát ragadott, azzal közelített áldozata felé. „Megöllek!” – kiabálta, közben szúró mozdulatokkal tartotta sakkban.

Az elütött és megtámadott nő a hasán, a lábán, a kezén és a hátán kisebb sérüléseket szenvedett, de el tudta venni támadójától az eszközt. A férfi ezután kisbaltájával indult felé, többször ütött, a nő pedig próbált hárítani, védekezése közben a fején és a kezén sérült, ám ismét le tudta fegyverezni a férfit, aki bakra ült, és elkocsizott a helyszínről.

Az áldozat a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló fej-, hasi, mellkasi és kézsérüléseket szenvedett.

A támadás idején a férfi 64 éves volt, akit a rendőrök még aznap előállítottak, kihallgattak és őrizetbe vettek, vele szemben súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt indítottak nyomozást, időközben az elkövetett bűncselekményt emberölés bűntette kísérletére minősítették át. A férfi nemhogy nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, még azt is elmondta, hogy az általa bántalmazott nő élettársával régóta megromlott viszonya, ezért haragosának így akart visszavágni és fájdalmat okozni. Továbbá arról is vallott, hogy ölési szándékkal ütötte el a sértettet a lovas kocsival, és le akarta szúrni a vasvillával, azonban ezt csak pillanatnyi állapotában gondolta, amit azóta megbánt.

A letartóztatott férfi ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.