Elutasította az Országos Előválasztási Bizottság Jakab Péter Tóth Csaba elleni beadványát

2021.09.22. 19:10 Módosítva: 2021.09.22. 19:14

Elutasította a jobbikos Jakab Péter beadványát az Országos Előválasztás Bizottság − derült ki az MSZP szerdai közleményéből. Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje etikai vizsgálatot kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál Tóth Csabával szemben. 

Az Országos Előválasztási Bizottság mai döntésével egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége, ugyanis a testület elutasította Jakab Péter beadványát

− olvasható az MSZP közleményében, amelyben kiemelik, hogy abban reménykednek, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és „alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért”.

Az ellenzéki előválasztás szocialista képviselője nemrég a Momentum színeiben induló Hadházy Ákossal vitázott. Hadházy Ákos azzal vádolta meg őt, hogy egy budapesti gyártelepet és egy többemeletes irodaépületet eltüntetett a vagyonnyilatkozatából. Az MSZP jelöltje a vádakra közleményében úgy reagált:

Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni.

Úgy tudni, csak az MSZP támogatta Tóth Csabát a szavazáson, a Párbeszéd tartózkodott, míg a Momentum, a Jobbik, a DK és az LMP ellene szavazott.

Hadházy Ákos a beadvány elutasítása után közösségi oldalán azt írta, hogy az ügyben semmilyen vizsgálat nem volt, csak szavazás.

Így természetesen nem igaz az, hogy bárki tisztázta volna a gyártelepet kamu alapítványba rejtő képviselőt. Annyi történt, hogy kiderült: az ellenzéki pártok egy része nem kíván szembenézni a valósággal és a kampányszlogenek ellenére nem kívánja támogatni a megtisztulás politikáját

− írt bejegyzésében a képviselő, aki szerint azok a szervezetek, akik nemmel szavaztak, vagy tartózkodtak, egyértelmű jelzést adtak a választópolgároknak. Hadházy Ákos szerint azonban nem az a fontos, hogy mit üzennek s pártok, hanem az, hogy a választók mit üzennek a pártok elnökségeinek.