Több esetben visszafordították az illegális határátlépőket

2021.09.23. 08:01 Módosítva: 2021.09.23. 08:20

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások két csoportban 22 illegális bevándorlót tartóztattak fel. Az 51-es főúton Nagybaracskánál egy indiai embercsempész autójában két embert találtak, míg Csongrád-Csanád megyében további 47-et tartóztattak fel − közölte a rendőrség csütörtökön.

A Bács-Kiskunban feltartóztatott csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának rendőrei egy gépjárművet ellenőriztek Nagybaracska közigazgatási területén. A gépkocsit egy indiai férfi vezette, rajta kívül a járműben két ember tartózkodott, akik afgánoknak vallották magukat. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a sofőrt előállították és őrizetbe vették. A bevándorlókat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint jogellenesen próbált meg bejutni az országba 47 határsértő. Ásotthalom külterületén 36, míg Szegeden 11 határsértőt tartóztattak fel.

A csoportok tagjai közül egy szomáliai, négyen jemeni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.