Kötelező a maszkviselés a Debreceni Egyetemen

2021.09.23. 14:32

Kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése szeptember 22. szerdától a Debreceni Egyetem valamennyi dolgozójának és hallgatójának munkaidőben és tanítási időben – írja az MTI az intézmény tájékoztatására hivatkozva.

Az idézett rektori körlevél szerint e kötelezettség alól a védettségi igazolvány sem mentesít, tekintve, hogy a Covid–19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

Az oktatók ugyanakkor mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, ha a hallgatóktól legalább három méter távolság tartható.

Az egyetemi rendezvények, sportesemények a kormányzati intézkedések alapján továbbra is védettségi igazolvánnyal látogathatók, de a sportolás és az étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető 

– olvasható a közleményben, melyben hozzáteszik: az egyetem betegellátó egységeiben, a köznevelési intézményekben és a kollégiumokban a már korábban kiadott – az Intézkedési Tervben és az ágazati ajánlásokban megfogalmazott – szabályok érvényesek.