Orbán Viktor: Be vagyunk oltva a woke-vírus ellen

IMG 7653
2021.09.23. 20:39
Elkezdődött a negyedik demográfiai konferencia a Várkert Bazárban; Pálinkás József volt az Index Kibeszélő című műsorának vendége; az ellenzéki előválasztáson már több mint 200 ezren szavaztak; kiderült, ki az a nő, akit a fél világ napokig nem tudott azonosítani. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk csütörtökön az Indexen.
  • Elkezdődött a negyedik demográfiai konferencia a Várkert Bazárban, a kormány gigakonferenciáján honvédő hangulat uralkodott. A baloldali eszméktől, a zöldpolitikától is meg kell menteni a család intézményét, miközben a nyugati világ népesedési válságát továbbra is migrációval orvosolná a fősodor. A jobbos ideológiai kiállásokon kívül voltak érdekességek. Orbán Viktor elmondta, 2010 óta negyven százalékkal csökkent Magyarországon az abortuszok száma, Donald Trump egykori jobbkeze, Mike Pence pedig Kína-ellenes koalíciót építgetett Budapesten. A részletek itt!
  • Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke az Index Kibeszélő című műsorában vendégeskedett. A politikus úgy véli, nincs olyan miniszterelnök-jelölt a palettán, akit maradéktalanul alkalmasnak tart az ország vezetésére, mégis leginkább Márki-Zay Péterrel szimpatizál, ezért is támogatja őt az előválasztáson. Előválasztásról, populista ígéretekről, az ország érdekeit felülíró pártérdekekről is beszélgettünk.
  • Szeptember 28-ig adhatjuk le a szavazatunkat az ellenzéki előválasztáson, az Előválasztás 2021 Facebook-oldal szerint a résztvevők száma csütörtökig átlépte a 200 ezret. Részletek itt!
  • Felelősségteljes klímacélokkal, ingyenes vakcinaszállítmányokkal készült az ENSZ Közgyűlésére az Egyesült Államok és Kína. Joe Biden még az amerikai diplomácia új szlogenjét is bedobta a New York-i eseményen, kérdés azonban, hogy külpolitikai ambícióinak lesz-e stabil hátországa. Az európai szövetségesek kiábrándultsága ugyanis rányomta a bélyegét a találkozóra. Bővebben itt!
  • Fafegyverekkel védik az ország légterét Somogyban. Méghozzá valóságos fegyverarzenállal. A bázis helyszíne Nagyberény, a fegyvernem pedig a smaragdfa. A különleges növény magyarországi ültetvénye Szaúd-Arábia érdeklődését is felkeltette: a közel-keleti országból a közelmúltban küldöttség érkezett a Balatontól délre fekvő községbe, hogy megtekintse a nagyberényi csodafákat, amelyek elméletileg karbonsemlegessé tehetik a világot.  Körüljártuk a témát.
  • Az országosan több mint ötvenezer kollégiumi férőhelyre a nappali jogviszonyban tanulók több mint kétszerese pályázik. Öt-hat kollégiumban kérnek védettségi igazolványt. Vannak, akiknek magánkollégiumban jut hely. Körkép.
  • Ki ez a nő? – kérdezték napok óta a világ vezető lapjai és tévéi. A kihűlt és kiszáradt hölgy angol nyelvű, de talán skót tájszólású segélykiáltásait egy halász hallotta meg Krk sziget szinte megközelíthetetlen részén. A nő nem emlékezett semmire, okmányai eltűntek. Egy, a közösségi médiában terjedő nyomozás után kiderült: szlovákiai származású, és ezt már a rendőrség is megerősítette. Itt írtunk a rejtélyes történetről.