Nem lesz Mészáros-villa a Lejtő utcában

2021.09.23. 17:27
Eldőlt, hogy csak sportfunkció megtartásával vásárolható meg az értékesítésre kijelölt a Lejtő utca 28. alatti ingatlan.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Momentum a XII. kerületi előválasztási kampány egyik fontos témájává tette a Lejtő utca 28. alatti önkormányzati ingatlan jövőjéről szóló vitát. Még petíciót is indítottak a korábban sportfunkciót ellátó telek megvédésére, melyben az állt: 

akadályozzuk meg, hogy a Németvölgyben egy újabb, nagy forgalmat generáló lakópark vagy irodaház épüljön! Ne legyen a Németvölgyben is Mészáros-villa!

Az ügy egy időre nyugvópontra került, miután a Hegyvidék önkormányzata közleményben tudatta, hogy a sportfunkció kötelező megtartása mellett a pályázati kiírás a lakófunkció létesítését is egyértelműen kizárja, a 12 ezer négyzetméter körüli területen csupán sport- és ehhez kapcsolódó szolgáltató, vendéglátó, egészségügyi és szállás funkciók helyezhetők el, legfeljebb 500 négyzetméteren.

A pályázati kiírásban szereplő új építési szabályzat elfogadásáig a képviselő-testület teljes egyetértésben, egy tartózkodással változtatási tilalmat rendelt el az ingatlanra. Teszi ezt azért, hogy így duplán is biztosítsa a pályázati kiírásban foglaltakat, ettől eltérni semmiképpen se lehessen.

Miután a fenti megkötésekkel az önkormányzat eladta a telket, az abból befolyt vételár egy részéből egy közel 400 négyzetméteres játszóteret tervez építeni, hogy a környék lakóinak és a gyermekes családoknak továbbra is a legyen lehetőségük szabadtéri időtöltésre.