18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A gyilkos kínai még mindig nincs meg – itt a rendőrségi toplista

2021.09.23. 07:45

A rendőrség top körözési listáján jelenleg 49 ember szerepel, különböző bűnlajstromokkal. Őket nem találják, néhányukra pedig nyomravezetői díjat is kitűztek.

Talán nem túlzás, hogy egy kínai férfi a lista egyik legveszélyesebb szereplője. Yao Gaopengel szemben három körözés van érvényben gyilkosság miatt, amit még 2017-ben követett el. Jogerősen elítélték, de a büntetését nem kezdte meg.

Plank Zoltánt fegyveres rablás miatt körözik, nem lehet tudni, hogy merre jár. Még 2016-ban követte el tettét. Egymillió forintot tűztek ki a fejére, de figyelmeztet a rendőrség, hogy veszélyes lehet, ugyanis vélhetően fegyver van nála.

Szalai András bűnlajstroma is jelentős. Az év elejétől követte el a bűncselekményeket. A bűnlajstromán orgazdaság, zsarolás és lopás szerepel. Büntetésének letöltését nem kezdte meg, 300 ezer forint üti a markát annak, aki feladja.

Kozák Ali ellen még 2017-ben adtak ki körözést fogolyszökés miatt. Rablás, lopás és testi sértés miatt kellene emellett felelnie. Különösen veszélyesnek minősítette a rendőrség, fegyver lehet nála.

Dudás Ildikó ellen 2016-ban adtak ki körözést kábítószer-kereskedelem miatt. Jogerősen elítélték, de a börtönbüntetését nem kezdte meg.

Noha Vermes Zsolt Krisztián még csak 22 éves, mégis egy igazi sorozattolvaj. Első rablását 2019-ben követte el. A rendőrség különösen veszélyesnek tartja.