Hatszoros kockázattal kerültek intenzívre a gyermeket váró fertőzött nők

2021.09.24. 21:25

A tartós láz számos egészségügyi problémát okozhat azoknál a kismamáknál, akik elkapják a koronavírus-fertőzést – számolt be róla az RTL Klub Híradó. 

Fokozott kockázatot jelent a Covid-fertőzés a váradósokra, jelentette ki Ács Nándor, a Semmelweis Egyetem Szülészeti Klinikájának igazgatója egy védőnőknek rendezett konferencián, ezért azt ajánlotta, hogy kismamák mindenképpen oltassák be magukat. 

A várandósoknak 10 százaléknak volt az oxigénigénye, a nem várandósoknál 5 százalék volt ez. Az intenzív osztályra hatszoros kockázattal kerültek a Coviddal fertőzött, gyermeket váró nők 

– fejtette ki az igazgató.

A szakember elmondta, hogy mivel a láz a legveszélyesebb egy más állapotban lévő nőre, ezért a koronavírus és az influenza is egyaránt egészségügyi kockázatot jelent rájuk, emiatt ezek ellen védekezniük kell. A koronavírus ellen két oltást javasolt a doktor.

A harmadikat vélhetően a szülés után fogjuk ajánlani, hozzáteszem, mi szakemberek is csak most tanuljuk ezt a koronavírust, az ellene való védekezést, a szövődményeit és a védőoltásokat is. Ez nem a mi fejetlenségünk, hogy adott esetben mondunk valamit és lehet, hogy két hónap múlva teljesen más az álláspontunk

– foglalta össze Ács Nándor.