Hangosbemondós kisbusszal turnéznak Zuglóban azzal, hogy Hadházy Ákos hazudott

2021.09.24. 18:26

Ha eddig esetleg különféle csúnya dolgokat hallott volna a szocialista Tóth Csabáról, egy kisbuszból most hangosbemondó útján közlik, hogy Hadházy Ákos, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott független képviselő hazudott.

Zuglóban választás zajlik. Hadházy Ákos lejáratókampányt folytat országgyűlési képviselőnk, Tóth Csaba ellen. Ennek során nem riad vissza a valótlan, hazug rágalmazásoktól sem

 – hangzik az üzenet, amely szerint a választás etikai bizottsága „megállapította”, hogy Hadházy Ákos „megint hazudott.” Hozzáteszik, hogy Tóth Csabát Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Jakab Péter is támogatja.

Hadházy Ákos bejegyzésében azt írta, hozzászokott, hogy minden korrupcióinfós beszámolója után hazugnak nevezik, az viszont új, hogy ezt „hangosbemondóval kürtölik világgá.” Sajnos ugyanez megy telefonon, közvélemény-kutatásnak álcázva is – tette hozzá.

A szöveg szinte egyetlen mondata sem igaz: eleve nincs semmiféle etikai bizottság, az Országos Előválasztási Bizottság pedig nem állapított meg semmit, csak az MSZP, a Párbeszéd és az LMP szavazataival úgy döntött, hogy nem kíván vizsgálatot indítani a kamu gyártelep ügyében. Az külön érdekes, hogy az MSZP szerint »megint hazudtam«. Ezek szerint ők az összes korábbi leleplezésemet is hazugságnak gondolják? 

 – fogalmazott Hadházy Ákos.

A politikus rögzítette, az ügyben az Országos Előválasztási Bizottsághoz fordul, a választókat pedig arra kérte, ne dőljenek be az átlátszó kísérleteknek, s menjenek el szavazni az előválasztáson.

Mint ismert, Tóth Csabával kapcsolatban számos vád napvilágot látott az elmúlt években. Felmerült például esetleges szerepe a zuglói parkolási maffia ügyében, de Várnai László ex-LMP-s politikus Sápi Attila önkormányzati képviselő eltűnésével is összefüggésbe hozta. Legutóbb pedig Hadházy Ákos jelezte, hogy Tóth Csaba eltitkolt a vagyonnyilatkozatából egy mintegy félmilliárd forint értékű ingatlant.

A kisbuszos turnézás egyébként nem ismeretlen módszer a lejáratásra, a 2019. évi önkormányzati választások előtt egy, a Fidelitas lejárató plakátjával ellátott teherautó próbálta cirkuszi zene bömböltetése keretében lejáratni Karácsony Gergelyt, ismeretlenek pedig motorcsónakkal is végrehajtottak egy hasonló akciót.