Csak egy dolog biztos Várkonyi Andrea esküvőjén, mindenki Alcsútra figyel

IMG 7653
2021.09.24. 20:08
Eljött a nagy nap, Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc kimondták az igent az Alcsúti Arborétumban. Közben az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek tévés vitájával finisbe fordult az előválasztás első fordulója, Tiborcz István pedig nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Erről írtunk pénteken az Indexen.

A fél ország az Alcsúti Arborétumra figyelt, ahol ma Várkonyi Andrea kimondta az igent Mészáros Lőrincnek. Az év legtöbb találgatásra okot adó esküvőjének csak a helyszíne volt biztos, de még az utolsó pillanatban sem tudtuk a választ a kínzó kérdésre: ki tölti be az űrt Jennifer Lopez helyett? Megvizsgáltuk a lehetőségeket.

Az ellenzéki jelöltek esküvőzés helyett stúdióba vonultak, és tévés vitájukkal finisbe fordult az előválasztás első fordulója. Dobrev Klára megkapta Fekete-Győr Andrástól, hogy az őszödi beszéd miatt nem győzhet, miközben egyes hírek szerint a DK jelöltje annyira elhúzott, hogy második fordulóra sem lesz szükség. Tudósításunk a vitáról itt!

A geopolitikai helyzet megváltozásával indokolja Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, hogy elgondolkoztak a paksi atomerőmű üzemidejének meghosszabbításán. A Mátrai Erőmű visszavásárlásával, mely egyelőre több tízmilliárdos mínuszt hozott, szerinte a jövőt vettük meg. Olvassa el interjúnkat!

Az már egyre biztosabbnak tűnik, hogy a választások előtt nem lesz gond az áramszámlákkal. Varga Mihály a családi adóvisszatérítésről árult el újabb részleteket, Orbán Viktor pedig arra utalt, hogy már jövőre kifizethetik a teljes 13. havi nyugdíjat. Bővebben itt!

Tiborcz István és Orbán Ráhel Spanyolországba költözött, legidősebb gyermekük ott is kezdte meg a tanévet. A döntésben szerepet játszhatott a BDPST Group nemzetközi terjeszkedése, amelynek első lépéseként egy négycsillagos szállodát vásárol meg a cég. Részletek itt!

Noha fokozatosan nő az érdeklődés, lassan halad a 12–17 évesek oltása. A jelenség hátterében az áll, hogy sok szülő még mindig azt hiszi, hogy a koronavírus nem veszélyes a kisebbekre. A világjárvány felszámoláshoz viszont a gyerekek oltása is elengedhetetlen, erről pedagógus és gyermekorvos is beszélt cikkünkben.

NAPI.HU: Pánikolnak a német milliárdosok, a hétvégi választásokon várható baloldali fordulat hatására megindult a vagyonok külföldre áramlása. A leggazdagabb németek attól tartanak, hogy ha kormányváltás lesz, emelni fogják örökösödési adót és a vagyonadót. Hogy hová menekítik a vagyonokat, az kiderül a Napi.hu cikkéből.

FEMINA:  Auschwitz zsidó grófjának hívták Charles Cowardot, a brit katonát, akit 1940-ben ejtettek foglyul a németek. Bár ekkor még nem volt sejthető, de ez segítette hozzá később ahhoz, hogy munkatáborokban raboskodó zsidók százainak életét mentse meg.  Történetéről a Femina írt.

DÍVÁNY: Ezerszer hallott történetek és tényként ismert dolgok, melyekről azt hinnénk, a valóságon alapulnak, pedig többnyire a fantázia szüleményei.  Vajon tényleg Hunyadi János seregének győzelme miatt rendelte el a pápa a déli harangozást? A Dívány sorozatában lerántja a leplet a történelem legismertebb tévhiteiről.

AZ ÉN KUTYÁM: Az iskolában azt tanultuk, hogy a rák nem fertőz. Van azonban egy fajtája, amely mégis. Hogy melyek a tünetei, és hogyan kaphatja el a kedvencünk, azt Az Én Kutyám cikke mutatja be.