Újra megmutatja magát a nyár, de van egy kis bökkenő

2021.09.25. 08:06

Kiránduláshoz, kültéri sportoláshoz, illetve családi programokhoz, teraszon kávézáshoz vagy akár kutyázáshoz is ideális feltételek lesznek szombaton. Túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet, csapadék nem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Szombat délelőtti időjárás-előrejelzés
Szombat délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Az ország egyes részein kifejezetten nyárias lesz az idő, de fázni sehol sem fognak, késő tavaszi, korai őszi, napsütésben gazdag hétvége lesz.

Szombaton a nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Vasárnap délelőtti időjárás-előrejelzés
Vasárnap délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Vasárnap sem kell a négy fal között maradni, hiszen ekkor is napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Többfelé pára, foltokban köd képződhet. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 14 fok között alakul.

A kis bökkenő az, hogy a nyár csak a hétvégére tér vissza, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn már csak az ország északkeleti harmadán várható jobbára napos idő némi fátyolfelhőzettel, másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Főleg az ország délnyugati felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső, záporeső, néhol zivatar. Éjjel, reggel számítani lehet pára-, ködfoltokra. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek élénk vagy erős széllökések. A hajnali 7, 15 fokról délutánra 21, 27 fokig emelkedik a hőmérséklet.