Ez nem szomorú vasárnap, marad még mutatóba a nyárias időből

2021.09.26. 06:55

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel és fátyolfelhővel  – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hajnalban a jobbára derült ég mellett elsősorban az Alpokalján, a Rábától nyugatra, illetve a völgyekben helyenként pára és köd is képződhet, de vasárnap reggel, illetve délelőtt várhatóan ez gyorsan feloszlik. Napközben legfeljebb gyenge vagy mérsékelt szélre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 29 fok között várható. Késő este 13 és 18 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

OMSZ.png
Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat

A hétvégére jellemző nyárias időjárásnak vége szakad. Míg a keleti országrészen vasárnap még marad a jó idő, a Dunántúlon már megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg az éjszaka második felében

HELYENKÉNT MÁR ZÁPOR, ZIVATAR IS KIALAKULHAT.

A hőmérséklet hajnalra 7 és 15 fok közé csökken. Hétfőn hajnalban már erősen változó lesz az időjárás:  az ország északkeleti harmadán a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, másutt viszont erősen felhős lesz az égbolt.

Hétfőn főleg az ország délnyugati részében valószínű több helyen eső, záporeső, helyenként zivatar.

Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. Délutánra 20, 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.