Jövőre kezdődnek az új Közlekedési Múzeum előkészítési munkálatai

2021.09.27. 17:03

A kormány felgyorsítja az új múzeumi beruházást, miután elfogadta a Közlekedési Múzeum javaslatát, így az előkészítési munkálatok már jövőre megkezdődhetnek – adta hírül az MTI. A közlemény szerint egyes munkafázisokat előre lehet hozni egy pénteki döntés értelmében. 

Így például a bontásokat, a korábban szennyezett járműjavító talajának környezeti kármentesítését, valamint néhány kisebb épület rekonstrukcióját is.

Ezt a kormányzati döntést a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs készítette elő, amelyet korábban az operatív törzs vezetője, Szijjártó Péter külgazdasági– és külügyminiszter jelentett be még szeptember elején – írják. 

Az Északi Járműjavító 2022-től hivatalosan is a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum otthonává válik, a kormánydöntés értelmében pedig a Közlekedési Múzeum veszi át a terület vagyonkezelését az állami vagyonkezelőtől. 

Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum új főigazgatója korábban arról tájékoztatott, hogy az új vasúti megálló megkapta az építési engedélyt a leendő közlekedési múzeumnál.