18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Börtönt kaphat az 1-es villamoson szurkáló férfi

2021.09.28. 12:41

Emberölés kísérlete miatt indítványoznak végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást azzal a 41 éves férfival szemben, aki a vád szerint tavaly megverte és nyakon szúrta egyik utastársát, amiért az rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt az 1-es villamoson – közölte a Fővárosi Főügyészség a Népszava érdeklődésre. 

A vádirat szerint a 41 éves férfi még 2020. november 12-én utazott az 1-es villamoson a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton. A vádlott nem viselte megfelelően a maszkját, ezért utastársa rászólt, hogy takarja el vele az orrát is. A két férfi ezután szóváltásba keveredett, majd a vádlott többször megütötte az őt a megfelelő maszkviselésre figyelmeztető utastársát, akit egyszer meg is rúgott. 

A sértett ekkor a villamosvezetőtől kért segítséget, amitől a vádlott még idegesebb lett, és végül csak egyszer, de célzottan 

nyakon szúrta áldozatát. 

A támadó a késelést követően elmenekült a helyszínről, a kést pedig eldobta. Az incidens után a tettes ugyan átöltözött és az arcszőrzetét is leborotválta, de a budapesti nyomozóknak így is sikerült még aznap azonosítaniuk, és végül elfogták.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, korábban előzetes letartóztatásban is volt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport