Leromlott egészségi állapotú, idős embereket fosztott ki a tompai nő

2021.09.28. 11:57 Módosítva: 2021.09.28. 11:57

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy tompai nővel szemben, aki a vád szerint leromlott egészségi állapotú, idős emberek kifosztására szakosodott. A nő tavaly december és idén február között több beteg és idős ember értékeit szerezte meg, közölte az ugyeszseg.hu portál.

Kapcsolódó

Ötmilliót csaltak ki idős emberektől, elfogták őket

A gyanúsítottak a piaci ár többszöröséért adtak el egészségügyi termékeket.

Rendszeresen megjelent egy legyengült egészségi állapotú asszony házában; a bizalmába férkőzve kifigyelte, hol tartja a pénzét. Kihasználva a sértett óvatlanságát, 20 ezer forintot és iratokat vitt el tőle. Hetekkel később az asszony a kerékpárját tolva találkozott az utcán a nővel, miközben a pénztárcájából bankjegyek hulltak ki. A vádlott a bankjegyeket a földről felmarkolta, és az idős hölgy kérése ellenére sem adta vissza, hanem elsietett.

A vádlott később megjelent egy egyedül élő, nehezen mozgó, betegeskedő férfi nyitott házában, mivel tudta, hogy előtte röviddel nyugdíjat kapott. A szobába betérve a nő beszélgetni kezdett az idős emberrel, közben elcsent több mint ötvenezer forintot az asztalról.

A vádlott idősektől aranygyűrűt, karkötőt is lopott.

Az ügyészség a büntetett előéletű nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.