Ferenc pápa megköszönte Erdő Péternek az eucharisztikus kongresszust

2021.09.29. 17:11

Ferenc pápa levélben mondott köszönetet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) megszervezéséért.

A levélben, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szerdán juttatott el az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmazott: „apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására”.

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek a munkájáért, hozzátéve, „sokak rejtett és csendes együttműködése – püspököké, papoké és lelkipásztori munkatársaké – lehetővé tette mindenki számára, hogy megújítsa lelkét az eucharisztia színe előtt, amely a szeretet és a hit forrása”.

Az egyházfő megköszönte a bíborosnak azt „az előrelátást is, amellyel jó megoldásokat javasolt” a rendezvény szervezésekor jelentkező problémákra és kihívásokra. Végül jelezte, imádkozik Erdő Péterért és a főegyházmegyéért.

Az Úr áldjon meg titeket bőségesen és támasszon számos, hitben elkötelezett világit, akik Jézus Krisztusról tanúságot akarnak tenni és meg akarják élni a nyolc boldogságot

 – közölte. A pápa üdvözölte továbbá a főegyházmegye papjait, szerzeteseit és szerzetesnőit, Isten áldását kérve hivatásukra. 

A kongresszust szeptember 5. és 12. között tartották Budapesten, a katolikus világesemény záró Statio Orbis szentmisét Ferenc pápa mutatta be a Hősök terén.  • Hírek
  • Megtakarítás