Dobrev Klára győzelmi beszéde: A változás elkezdődött

image 6483441 (2)
2021.09.30. 21:25

A Demokratikus Koalíció eredményértékelő rendezvényét Rónai Sándor EP-képviselő azzal a bejelentéssel kezdte, hogy

a Demokratikus Koalíció az ellenzéki előválasztást megnyerte.

A DK-s képviselőjelöltekkel teli teremben tapsvihar tört ki. Molnár Csaba kampányfőnök folytatta, többek között kitért arra is, hogy az előválasztás előtt elemzések tucatjait olvashattuk arról, hogy a DK-nak az alacsony részvétel kedvez, erre rácáfoltak, és a vártnál magasabb részvétel mellett arattak elsöprő győzelmet.

A közös nevezőt úgy hívják, hogy Dobrev Klára

– mondta Molnár Csaba, azt a szlogent használva, amivel Karácsony Gergely kampányolt. Dobrev Klára nemcsak a vidék és Budapest Magyarországa között közös nevező, hanem a DK és a többi ellenzéki párt szavazói között is – folytatta a kampányfőnök. Dobrev Klára 76 körzetet hozott el, ebben rengeteg olyan van, ahol egyéniben nem a DK által támogatott jelölt lett a befutó.

Dobrev Klára ma estére nemcsak a DK, hanem az összes ellenzéki párt szavazóinak közös nevezőjévé és a bizonytalanok közös nevezőjévé vált.

Az integráló erő a legnagyobb frakció

Gyurcsány Ferenc lépett a kamerák elé, leszögezte, hogy ez egy olyan párt, amely nagyon világosan tudta mindig, hogy mit jelent számára hazafias és egyszerre európai politikát csinálni.

Nincs alku a Fidesz világával.

A pártelnök kifejtette, hogy a parlamentáris demokráciában az integráló erő a kormánytöbbséget adók közötti legnagyobb csoport, a legnagyobb frakció. A DK abban hisz, hogy sokfajta európai és hazafias áramlat együttműködése adhatja meg a hatékony nemzeti választ a Fideszre: mérsékelt konzervatívok, liberálisok és különböző árnyalatú baloldaliak együttműködése ez.

Mást sem fogok csinálni, mint gratulálni

Köszönöm az elmúlt hónapokat, megtiszteltetés volt ennek a politikai közösségnek a képviseletében végigjárni az országot – kezdte Dobrev Klára.

Mást sem fogok csinálni, mint megköszönni és gratulálni.

Az első forduló győztes miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, hogy „nincs ezernyi tévénk, rádiónk, újságjaink, közalkalmazottaink, akiket a Fidesz gyakorlatilag pártkatonaként használ”. Nincs sok száz milliárd forintjuk, amit a fideszesek elégettek a kampányokban, de van több mint hatszázezer olyan európai magyar demokrata, aki hajlandó és kész is tenni azért, hogy hazánk újra európai demokratikus ország legyen.

Dobrev Klára külön gratulált azoknak az ellenzéki politikusnőknek, akik 2022-ben képviselni fogják a demokratikus európai Magyarországot. Még kevesebben vannak, mint szeretné, azon fognak dolgozni, hogy 2026-ban kétszer ennyien legyenek, de abban az országban, ahol a miniszterelnök szerint a politika nem nőknek való, bátorság, erő és példamutatás, hogy elindultak, sok lelkesedést és erőt ad, hogy győztek is.

A miniszterelnök-jelölteknek is külön megköszönte a tisztességes, demokratikus, néha fűtött hangulatú versenyt. Megmutatták az országnak, hogy milyen az, amikor a vita, a versengés az országért szól, nem gyűlölködésről, személyeskedésről.

A változás elkezdődött. A változás az elmúlt hetekben kezdődött el, és folytatódik. Meg nem állunk addig, amíg jövő április után azt nem mondhatjuk, hogy egy európai demokratikus magyar köztársaságban élünk. Ez a cél vezérel.

Az előválasztás első fordulójának eredményeiről és a legfrissebb helyzetről percről percre tudósítunk.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)