Jakab Péter bejelentette, hogy nem jutott be a második fordulóba

2021.09.30. 13:09
Jakab Péter Facebook-videóban mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett az előválasztásban, valamint elismerte, hogy nem fog bejutni a második fordulóba, a legjobb három közé.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje gratulált minden győztes képviselőjelöltnek, és kiemelte, óriási öröm, hogy számtalan jobbikos és Jobbik által támogatott civil jelölt is hozta a saját választókerületét.

Hatalmas gratuláció azoknak a miniszterelnök-jelölteknek, akik bejutottak a második fordulóba és megmérkőzhetnek azért a jogért, hogy vajon melyikőjük fogja kihívni Orbán Viktort jövőre. Bármelyikőjük fog győzni, teljes mellszélességgel fogom támogatni a kormányváltásért vívott küzdelemben. Ami pedig az én negyedik helyemet illeti, egyvalamit üzen, de azt nagyon: sokat kell még dolgoznunk a kormányváltásért. 

Jakab Péter úgy látja, hogy a bejutók kivétel nélkül Budapesten és a nagyvárosokban erősek, ott, ahol már eddig is az ellenzéknek állt a zászló. Rá maradt az a feladat, hogy csatába hívja azokat a kistelepüléseket, ahol még mindig a Fidesz az erős, és a legnehezebb volt megszervezni az előválasztást. 

Én az elmúlt hetekben, hónapokban nem azokat a városokat jártam végig, ahol sok az ellenzéki szavazó, hanem legfőképp azokat, ahol sok még a fideszes.

Jakab Péter szerint a kormányt csak akkor tudják leváltani, ha növelik az ellenzéki szavazók számát, és az a meggyőződése, hogy ez sikerült,

még akkor is, ha ezért most nekem kellett a legnagyobb árat fizetni, hiszen nem jutottam be a második fordulóba.

A második fordulóba így Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter jutottak. Percről percre-tudósításunkat itt követheti.