Kihallgatták a rendőrök az önkormányzati képviselőt, aki miatt Szolnokon elveszett az ellenzéki többség

2021.09.30. 07:46

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a a szolnoki önkormányzat egyik képviselőjét. Ligeti József elsősorban onnan ismert, hogy tavaly az ő elpártolása révén veszítette el többségét a képviselőtestületben az ellenzék Szolnokon.

A szolnoki képviselőt három másik személlyel együtt idézték be a rendőrségre, a kihallgatásról a 24.hu értesült. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem adott ki információt a képviselő előállítására vonatkozóan. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) viszont azt közölte a portállal,

hogy egy, gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás keretében gyanúsítottak meg négy személyt.

A nyomozók közleménye szerint a vizsgálat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen indult, a négy gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

Ligeti József a 2019-es önkormányzati választáson a Szolnoki Többség elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként került be a képviselő-testületbe. Szolnokon a választásokon a fideszes Szalay Ferencet választották polgármesterré, de a képviselőtestületben az ellenzékiek kerültek többségbe. Legalább addig, amíg Ligeti ott nem hagyta az ellenzéki pártokból létrejött frakciót néhány hónappal később. Bár az ellenzéki pártok azt kérték, hogy adja vissza mandátumát, Ligeti 2020 áprilisában bejelentette, hogy egy másik képviselővel együtt „Szolnok Városért Független Frakció” néven folytatják a munkát a közgyűlésben