Ismét kötelező a maszkviselés a Szegedi Tudományegyetemen

2021.10.01. 17:53

Mindenki számára kötelező a maszk viselése a Szegedi Tudományegyetem épületeiben – számolt be az felsőoktatási intézmény honlapján pénteken megjelent rektori-kancellári együttes utasításról az MTI.

A döntés szerint az épületekben az oktatási, képzési tevékenység során a maszk viselése mind a hallgatóknak, mind az oktatási személyzetnek kötelező. A nagy légterű teremben tartott előadásokon az előadó oktató nem köteles a maszkot viselni, ha legalább két és fél méter távolság van közte és a hallgatók között. Szintén nem kötelező a maszk viselése bizonyos gyakorlati foglalkozásokon, a sportlétesítményekben sportolás közben, és olyan esetben, amikor csupán egy oktató és egy hallgató tartózkodik egy légtérben.

Az utasításban felhívják a figyelmet a személyi higiéné, a kézmosás és kézfertőtlenítés fontosságára is.

Egyre több iskola és egyetem jelenti be, hogy kötelező az épületen belül a maszkviselés. Legutóbb a Miskolci Egyetem hozott ilyen rendelkezést, amelyhez hasonló van érvényben Debrecenben, Pécsen, az ELTE-n, a Pázmányon, Egerben, a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán és a Zeneakadémián is.