Lekapcsolták egy Pest megyei droghálózat tagjait

2021.10.02. 10:56

Összehangolt akcióban fogták el szerdán a kokainra szakosodott Pest megyei droghálózat öt tagját a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnőzés Elleni Osztályának munkatársai és a TEK speciális egységei – olvasható a rendőrség honlapján. 

Mint írják, az akcióban hosszas előkészületet követően a drogot eladó férfit, az őt segítő feleségét, a futárt, valamint két szállítót is sikerült elfogni. A hálózatból a rendőrség először T. Péter 39 éves budapesti férfival szemben indított eljárást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. 

A feleség leginkább az előkészítésben, a szer darálásában és az adagolásában segédkezett. A  biciklis futár ezután szállította házhoz a megrendeléseket. A 31 éves N. Norbert naponta találkozott megbízójával, akitől megkapta az értékesítendő adagot, majd később elszámolt a pénzzel - ismertette a rendőrség.

A fővárosi eladótól a nyomozás szálai elvezettek a 65 éves B. Zsolthoz, akiről nemcsak az bizonyosodott be, hogy T. Péternek szállít kokaint, hanem valószínűleg rajta kívül még több embert is ellátott.

A rendőrség tájékoztatásából az is kiderült, hogy szerdán a droghálózat több tagjának lakásában is tartottak házkutatást, melyek keretében 44,47 gramm kokain mellett kábítószerrel szennyezett darálót, plasztik kártyákat, precíziós mérleget és üres simítózáras tasakokat találtak és foglaltak le.