Indul a zöld konzultáció

2021.10.02. 16:04 Módosítva: 2021.10.02. 16:04

Magyarország kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalán.

A miniszterelnöki megbízott mindenkit arra biztat, hogy mondja el a véleményét és töltse ki a konzultációt.

Nagy István agrárminiszter a videóban azt hangsúlyozta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programot, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az élhetőbb környezet megteremtéséért a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára  elmondta, hogy a felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.