Harminc százalékos béremelést kér a tanároknak a szakszervezet

2021.10.02. 22:17

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás szerint a tanárok bérét azonnal meg kellene emelni 30 százalékkal – mondta a Spirit FM műsorában a szakszervezeti vezető.

Úgy látja, hogy a minimálbérhez kellene kötni a pedagógusok bérét, hogy soha többet ne fordulhasson elő, hogy a legkisebb bér összege utolérheti a tanárok fizetését. Aggasztónak nevezte, hogy a nemrég bejelentett pedagógusi béremelés nem szerepel a jövő évi költségvetésben.

A sportra, és tömegsportra többet fordít a kormány, mint az általános iskolák fenntartására és működtetésére, azt hiszem, ez mindent elárul

– fakadt ki az alelnök. Hozzátette: egy éve tárgyaltak utoljára a kormányzattal a pedagógusok béréről, azóta hiába keresték a döntéshozókat, azt a választ kapták, hogy nem aktuális a bérrendezés kérdése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón beszélt arról, hogy még nem született kormányzati döntés a pedagógusok béremeléséről, de a Fidesz-frakcióüléseken már megfogalmazódott az ott elhangzott visszajelzések alapján, hogy szükséges. Tehát nőni fog a pedagógusok bére, ám ennek mértékéről egyelőre nem nyilatkozott a kormány.