Nagyon nem ajánlott a buszsávban menni

2021.10.03. 11:44 Módosítva: 2021.10.03. 11:46

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködés keretében 2021. szeptember 30-án, csütörtökön újra kiemelten ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat, ezúttal harmincnégy szabályszegőt értek tetten – derül ki a BKK közleményéből. 

Nem ez volt az első ilyen akció, hiszen a biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a BRFK, a FÖRI, valamint a BKK folyamatosan együttműködik. A közlekedési központ beszámol róla, hogy csütörtökön 

a buszsáv jogosulatlan használata miatt a rendőrök 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy vezetőt feljelentettek, egy másikat pedig figyelmeztetésben részesítettek.

Mindezek mellett a záróvonal átlépése, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt egy feljelentést kellett tenniük a rendőröknek, nyolc másik vezetőt pedig szintén záróvonal átlépése, illetve útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt bírságoltak meg.

A társszervek a szorosabb szakmai összefogás érdekében

továbbra is prioritásként kezelik a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását.

A Budapesti Közlekedési Központ felhívta a figyelmet, hogy a jövőben is bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.