Dobrev Klára reagált Karácsony Gergely ajánlatára

2021.10.03. 15:37

Most a munkának van itt az ideje, pozíciók osztogatásával még ráérünk – írta Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje azt követően tett közzé posztot, hogy Karácsony Gergely a vasárnapi nagyrendezvényén arról beszélt, miért ne lehetne Dobrev Klára a leendő Karácsony-kormány külügyminisztere.

Miután az előválasztás első fordulójában a DK jelöltje gyűjtötte össze a legtöbb voksot, a második forduló másik két résztvevője, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter úgy döntött, hogy a második fordulóban egymást segítik, és miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként mennek tovább. Arról viszont még nem állapodtak meg, ki melyik pozíciót kapná. Döntésüket azzal indokolták, hogy szerintük Dobrev Klárának van a legkevesebb esélye Orbán Viktor legyőzésére. 

Karácsony Gergely nagyrendezvénye után, vasárnap délutánra Márki-Zay Péter kormányváltó nagygyűlést hirdetett meg a Fővám térre.

Én fél éve járom az országot, és ezt fogom tenni a következő fél évben is, hogy minél több emberhez vihessem el személyesen a hitet, a reményt, a változás üzenetét

– írta bejegyzésében a Demokratikus Koalíció jelöltje. Hozzátette:

Ha elvégeztük a munkát, akkor lehet majd arról beszélni, hogy ki hol lesz a legjobb helyen a következő kormányban, erről azonban nem dönthet egy személyben a miniszterelnök.

Erő és alázat együtt kell a sikeres koalíciós kormányzáshoz. Erő a Fidesszel szemben és türelem, megértés a koalíciós partnerekkel.