Jakab Péter bejelentette, kit támogatnak a második fordulóban

244453094 4752399948155615 6034610546320960666 n
2021.10.04. 14:56 Módosítva: 2021.10.04. 14:57
A Jobbik hétfői elnökségi ülésén eldöntötték, kit támogat a párt a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában. A pártelnök szombaton éles kritikával illette a Karácsony–Márki-Zay-összefogást.

A Jobbik hétfői elnökségi ülésén arról döntöttek, kit támogassanak az előválasztás második fordulójában – közölte Facebook-oldalán Jakab Péter.

A döntés megszületett: benneteket, választókat!

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy továbbra is tartják magukat az előválasztás szellemiségéhez:

Akit ti megneveztek közös miniszterelnök-jelöltnek, azt fogjuk teljes mellszélességgel támogatni, a döntésetekben pedig nem kívánunk benneteket befolyásolni. Ne azért szavazzatok valakire, mert én azt mondom, hanem azért, mert őt tartjátok a legjobb, legfelkészültebb, legalázatosabb jelöltnek.

Jakab Péter és a Jobbik arra kéri a miniszterelnök-jelölteket, hogy ne egymással szemben határozzák meg magukat, ne a másikat támadják, mert azzal a másik szavazótáborát is támadják. Azt is hangsúlyozta, hogy őrizzék meg az összefogást, amit az elmúlt években építettek, mert a győzelemhez mindenkire szükség van.

Jakab Péter szombati Facebook-bejegyzésében éles kritikával illette a Karácsony–Márki-Zay-összefogást, amelynek bevallottan az a célja, hogy megakadályozza Dobrev Klára győzelmét a második fordulóban.

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nemcsak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt

írta közösségi oldalán a Jobbik elnöke.

Vona Gábornak is megvan a véleménye arról, hogy egykori pártjának hova kellene állnia a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában. A Jobbik volt elnöke két érvet nevezett meg azzal kapcsolatban, miért kellene a Jobbiknak Dobrev Klára helyett odaállnia a Karácsony Gergely–Márki-Zay Péter-szövetség mögé.

Fekete-Győr András szintén Facebookon, egy szombati bejegyzésében írta azt, hogy a Jobbik szavazói elképedve nézik: a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy „Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát”.

Az előválasztás első fordulójának végeredménye után, pénteken jelentették be, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként mennek tovább az előválasztás második fordulójába. Arról még nincs döntés, ki melyik pozíciót kapná. A hétfői megbeszélésükön derülhet ki, hogy ki lép vissza kinek a javára.

(Borítókép: A Jobbik elnökségi ülése 2021. október 4-én. Fotó: Jakab Péter / Facebook)