Ötven embert vert át több mint 80 millióval egy zalaegerszegi autókereskedő

2021.10.05. 14:05

Több tucatnyi csalás és sikkasztás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi használtautó-kereskedő ellen, aki éveken át közel félszáz ügyfelének nem adta át az általuk kifizetett autót vagy az eladásért járó pénz jelentős részét.

Az MTI arról számol be, hogy a 48 éves gellénházi férfi 2008-tól volt egy zalaegerszegi autókereskedő társaság ügyvezetője. A vádlott vállalkozói hiteleket, illetve kölcsönöket vett fel magánszemélyektől, de a kedvezőtlen üzleti döntések, saját és családja vagyonának gyarapítása, megélhetésének finanszírozása eredményeként a cége ellen több végrehajtási eljárás is indult.

Ennek ellenére folyamatosan újabb kölcsönöket vett fel, illetve megkárosította az ügyfeleit. Több esetben foglalóként elkérte a gépjármű teljes vételárát, majd különböző okokra hivatkozva nem adta át az autót, vagy az értékesítésre átadott jármű vételárát nem vagy csak kisebb részben fizette ki az eladónak.

A vádirat szerint a férfi 2015 és 2020 között közel félszáz ügyfelét csapta be összesen több mint 80 millió forint kárt okozva nekik. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség 36 rendbeli csalás és 13 rendbeli sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a zalaegerszegi autókereskedő ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport