Videó: Megint egy rolleres, megint egy baleset

2021.10.05. 17:10

Lekoccantott egy elektromos rollerest egy személyautó Pilisvörösvár egyik gyalogátkelőhelyén, a tanulságos esetet egy arra járó autós fedélzeti kamerája rögzítette, amit a Bpiautósok.hu osztott meg. 

Ha egy klasszikust idéznénk, mondhatnánk, hogy nehéz idők járnak az elektromos rollerrel közlekedőkre, hiszen az utóbbi időben számos negatív hírben váltak főszereplővé használóik. 

Az Index beszámolt róla, hogy halálos kimenetelű baleset történt Svédországban szeptember 26-án, amikor a Stockholmtól száz kilométerre nyugatra fekvő Västerås városában egy nyolcvanas éveiben járó férfi életét vesztette, miután kerékpárjával a lejtőn beleütközött egy otthagyott elektromos rollerbe. 

A szanaszét hagyott rollerek egyre több városban gondot okoznak, Bécsben idén májusban a Bécsi Gazdasági Kamara és a Lime májusban úgynevezett scooter sheriffet állított szolgálatba, mert annyi panasz érkezett az osztrák főváros üzlettulajdonosainak érdekképviseletétől.

Ez a közkedvelt eszköz már Magyarországon is vitákat váltott ki. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a KRESZ egész egyszerűen nem ismeri az elektromos rollert, így a rendőrség segédmotor-kerékpárként kezeli, míg például Révész Máriusz kormánybiztos szerint kerékpárnak számít, aki pont ezért kezdeményezett egyeztetést a témában még szeptember elején. 

A pilisvörösvári eset október 4-én történt, a felvételen jól látható, hogy a gyalogátkelő erősen elkopott, és a látási viszonyok sem ideálisak, ám a történet mindkét szereplője hibázott, hiszen a rolleresnek le kellett volna szállnia járművéről, és áttolnia a zebrán, míg a fehér Suzukit vezetőnek lassabban és nagyobb figyelemmel kellett volna érkeznie.

Az, hogy a roller hirtelen mennyire fel tud gyorsulni egy gyalogoshoz vagy kerékpároshoz képest, és ez milyen veszélyeket rejt magában, szintén átjön a videóból. Itt most szerencséje volt a résztvevőknek, ám a történtek okolásul szolgálhatnak az autósok és a elektromos rollert használók számára is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport