Dobrev Klára: Nem foglalkoztat, hogy lesz-e visszalépés

BP-4169
2021.10.06. 15:41

Karácsony Gergely mai, rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem lép vissza az ellenzéki előválasztás második fordulójától. Márki-Zay Péter erre úgy reagált, hogy az eredeti megállapodásuk szerint ma 18 órakor is tárgyalnának, ahol ő ott lesz, és csak holnap állnának a nyilvánosság elé a döntésükkel.

A harmadik jelölt, Dobrev Klára a Facebookon reagált a fejleményekre:

Nekem az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól, hanem arról a történelmi küldetésről, hogy jövő tavasszal legyőzzük Orbán Viktort és rendszerét. Engem csak ez érdekel. Az sem foglalkoztat, hogy lesz-e visszalépés vagy sem.

A DK jelöltje hangsúlyozta, hogy a már kiesett és a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekint, mert biztos benne, hogy mindenkire szükség lesz a kampányban és a kormányváltás után is.

Medián és a Závecz Research közvélemény-kutatása is azt mutatja, hogy az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péternek nagyobb esélye lenne legyőzni Dobrev Klárát, mint Karácsony Gergelynek.

A két polgármester politikai szövetséget kötött, és azt szerették volna elérni, hogy egymás mellett szerepeljen a nevük a szavazólapon. Ezt az Országos Előválasztási Bizottság elutasította.

(Borítókép: Dobrev Klára a DK előválasztásieredmény-értékelőjén 2021. szeptember 30-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)