Orbán Viktor: Brüsszel elhibázta, elrontotta, elbaltázta

2021.10.06. 13:50

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a magyar emberek a rezsicsökkentésnek köszönhetően nem érzik, hogy az energiaárak elszabadulása egyre súlyosabb problémát okoz Európában – írja az MTI.

A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy a gáz ára történelmi magasságban van, és Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Svédországban és Romániában meredeken emelkedik a rezsi ára.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán osztott meg videót „Megvédjük a rezsicsökkentést címmel”, amelyben kifejti, hogy éjjel egy óra után végeztek, és a leghevesebb vita nem a bővítésről, hanem az energiaárakról alakult ki.

A helyzet teljesen nyilvánvaló: Brüsszel elhibázta, elrontotta, elbaltázta, ezért vannak most az égben az energiaárak. Ráadásul egy klímavédelemnek álcázott akcióterv keretében további adókat akar kivetni a gépkocsi-tulajdonosokra és a lakástulajdonosokra

– mondja miniszterelnök a videóban, hozzátéve, hogy a V4-ek ezt elutasítják, közösen előterjesztettek javaslatokat, és a következő menet két hét múlva lesz Brüsszelben.